Nu kunnen we doorpakken

  “Nu kunnen we doorpakken”, zegt wethouder Erwin Boom. “De gemeenteraad heeft ingestemd met de begroting 2023-2026 en dat betekent onder meer dat we 5,7 miljoen euro kunnen investeren in de herinrichting van het centrum van Tegelen.” De openbare ruimte, van het Wilhelminaplein tot en met het raadhuis, gaat op de schop.
  Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Vervolgens wordt het bestek opgesteld en kan de aanbesteding in gang worden gezet. Het duurt dus nog heel even voor daadwerkelijk de schop in de grond gaat. “Maar de plannen gaan nu zeker door”, zegt Boom.
  De uiteindelijke herinrichting doen we stapsgewijs om overlast in het centrum door werkzaamheden tot een minimum te beperken.
  Jarenlang is er gesproken over deze herinrichting. Waarna begin 2019 het startsein werd gegeven van het gezamenlijke project Samenvooruit. BIZ Tegelen en BIZ Blerick gingen samen aan de slag met herinrichtingsplannen voor beide centra.
  Er werd veel werk verzet. Zo is in opdracht van BIZ Tegelen door de bureaus Ruimteverhaal en Stadskracht de visie ‘Inrichting openbare ruimte centrum Tegelen’ opgesteld, die in mei 2021 is gepresenteerd aan het college. Deze visie vormt het uitgangspunt voor de herinrichting en biedt veel inspiratie voor de verdere uitwerking van het plan.
  In opdracht van de gemeente heeft Burobol het schetsontwerp en voorlopig ontwerp gemaakt. “De stadskern krijgt een make-over die het DNA van Tegelen zal gaan weergeven”, zegt Erwin Boom. “Denk daarbij aan verwijzingen naar het verleden, zoals de kleiproductie en de keramische industrie.”
  De visie is in oktober 2021 in de Haandert gepresenteerd aan de Tegelse gemeenschap, waarbij ook Hermon Vastgoed, Stichting Mozaïek en Martinushof BV een toelichting gaven. Op 31 januari organiseert de Wijkraad de Noordkern een vervolg op deze avond waarbij we het definitieve ontwerp van de openbare ruimte presenteren. Ook de andere partners presenteren dan de actuele stand van zaken. Deze avond vindt plaats in het oude raadhuis van Tegelen, om 19.00 uur kunt u binnenlopen met gelegenheid voor het gebruik van een kopje koffie of thee en om 19.30 uur start de bijeenkomst.


  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 uur t/m 20.00 uur

  Zaterdag
  08.00 uur t/m 17.00 uur

  *openingstijden kunnen per winkel verschillen

  Geldautomaten:

  geldmaat logo

  Waarom Tegelen?

  Gratis Parkeren
  Goed bereikbaar via A73 en N271
  Gezellige en ontspannen sfeer
  Op zaterdag grote weekmarkt
  Veel activiteiten

  Tegelen is goed bereikbaar!

  Bekijk route en parkeergelegenheid

  Weekmarkt

  Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

  weekmarkt