• Sint Martinus kerk
  • Sint Martinus kerk

Sint Martinus kerk

???????????????? ????

Een van de belangrijkste en kenmerkendste plek in Tegelen, de Sint Martinuskerk. De kerk in zijn huidige vorm is gebouwd in 1899, maar de geschiedenis van deze kerk gaat veel verder. De eerste kerk in Tegelen is namelijk gesticht rond het jaar 720! De opvallende kerktoren komt uit 1430, en is de enige bewaard gebleven middeleeuwse toren in groot Venlo. Op het onderste gedeelte van de toren zie je verschillende kruisjes en metselaarstekens. De precieze herkomst en betekenis is nog steeds onbekend.

???????????????????????? ????

De herinrichting van Tegelen zit vol prachtige plannen. Volgens bedenkers Stadskracht en Ruimteverhaal, is het mogelijk dat kerken in de toekomst verdwijnen. Door de kerk te combineren met een andere functie, creëer je kansen om de religieuze functie (langer) te behouden.

Keramiek is het hart van Tegelen. Daarom zien de bedenkers kansen in een samenwerking met Keramiekcentrum de Tiendschuur. Denk aan keramische tentoonstellingen in de kerk. Zo krijgt ook het Keramiekcentrum een plek in het (keramisch)centrum van Tegelen. Hoe denk jij hierover?

 


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur t/m 20.00 uur

Zaterdag
08.00 uur t/m 17.00 uur

Koopavond donderdag tot 20.00 uur

*openingstijden kunnen per winkel verschillen

Geldautomaten:

geldmaat logo

 

Waarom Tegelen?

Gratis Parkeren
Goed bereikbaar via A73 en N271
Gezellige en ontspannen sfeer
Op zaterdag grote weekmarkt
Veel activiteiten

Tegelen is goed bereikbaar!

Bekijk route en parkeergelegenheid

Weekmarkt

Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

weekmarkt