Het Tegels hart van

De Gastronoom

Het Tegels hart van
Mooren naaimachines Tegelen

Sinds een tijdje vind je Mooren Naaimachines Tegelen op de nieuwe locatie in Tegelen. De perfecte ligging en grote ramen van de Kerkstraat 28, zorgen voor een sprankelend nieuw hoofdstuk.
“Vanaf het eerste dag in het nieuwe pand voel ik me helemaal op mijn plek.” zegt Tessa.”De ruimte is heerlijk en klanten kunnen echt in de winkel rondlopen. Sinds de verhuizing heb ik naast mijn vaste klanten, ook veel nieuwe klanten in de winkel. De oude locatie viel veel minder op, sommige vragen zelfs of dit een nieuwe winkel is haha. En dat te bedenken dat we al toch al een hele tijd meegaan” lacht Tessa. 
“Pap en mam zijn de winkel 35 jaar geleden begonnen. Toen pap richting zijn pensioen ging moest ik een keuze gaan maken, de winkel overnemen of niet. Ik heb de stap genomen en heb er geen moment spijt van gehad. Pap en mam stapte langzaam terug en ik ging mijn eigen draai geven aan de winkel. Nieuwe producten toevoegen. Ook op digitaal vlak zijn er veel ontwikkelingen geweest. Er is veel gedigitaliseerd, er kwam een website, webshop en social media. 
Toen mijn ouders allebei overleden stond ik er ‘alleen voor’. Zij waren mijn backups waar ik alles aan kon vragen. Dat maakte het extra spannend, maar ook dat is allemaal op z’n pootjes terecht gekomen. Door de winkel voort te zetten, voelt het alsof ze hier nog een beetje zijn. 
Om iedere dag de deuren te openen in Tegelen is voor mij een feestje. De lokale en eigen mensen geeft een vertrouwd gevoel, de nieuwe klanten zorgen voor de verrassende frisse wind. Ik ben trots op Tegelen en zie mezelf nergens anders zitten dan hier. 
De Gastronoom

Het Tegels hart van
De Gastronoom & Scoop ijs

Al 24 jaar is De gastronoom een bekende naam in Tegelen centrum. Sinds vorig jaar komt Scoop-ijs daar als kers op het ijshoorntje bij! Paul Derks komt dan misschien uit Horst, maar in Tegelen ligt zijn hart.“ Ik hou van de beweging van de mensen in Tegelen.
Ze weten me te vinden, we maken praatjes met elkaar en je weet wie ze zijn.
De sfeer is zo gemoedelijk hier. Ik kom zelf van Horst en daar zijn ze meer van het bier.
Hier kunnen ze iets meer genieten van de andere dingen zoals een lekker stukje vlaai en fijn eten.
Ze waarderen het hier echt wanneer we een leuk bord eten serveren. Van alle mensen die hier komen, zijn 85% van de mensen vaste klanten.
Als je toeristen hebt en het terras ziet er gezellig en vol uit, dan komen ze wel aan.
Maar als ik iets fout doe bij die 85% vaste, dan komt de hele familie niet meer.
Dat is best spannend! Ik maak het mezelf daarom ook altijd graag moeilijk, jezelf blijven verbeteren.” En met het blijven verbeteren was daar vorig jaar Scoop.“
Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik dacht, ik wil er iets bij.
Nieuwe energie! Nu heeft Scoop-IJs alweer haar 1e verjaardag gehad!
Het hoort bij de Gastronoom maar Serena heeft hier vooral de leiding.
En dat doet ze super! Ik ben dan ook zeker trots op hoe het gelopen is.
Vroeger stond ik in de keuken te koken, en ondertussen alles te regelen.
Dat was bijna niet te doen. Ik ben het meewerken toen ook gaan afbouwen en meer gaan managen. Vandaag ben ik iemand aan het inwerken, maar morgen neemt mijn team dat weer van mij over.
Zo kan ik ook andere dingen doen, bijvoorbeeld met mijn zoon eropuit."

Smeets schoenen

Het Tegels hart van
Smeets schoenen en lederwaren

“Het ondernemen in Tegelen is me met de paplepel ingegoten. Ik zie mezelf nergens anders dan in Tegelen, un ech Tegels maedje hé!” zegt Marly van Smeets Schoenen - Lederwaren. Marly is geboren en getogen op de Kerkstraat, en heeft bijna altijd boven de winkel gewoond. Smeets Schoenen-Lederwaren bestaat inmiddels 69 jaar, waarvan Marly 40 jaar in de zaak staat en haar echtgenoot Kees 32 jaar. Samen met een prachtig team staan ze dagelijks (uitgezonderd maandag) voor hun klanten klaar!. Marly en Kees vinden het ondernemen heerlijk. De variatie ervan zoals het organiseren, het inkopen, collecties samenstellen, styling maar vooral ook het contact met de mensen.“Je bouwt toch een band op met elkaar, soms ken je elkaar al 40 jaar”. Marly en Kees zijn altijd in voor een praatje en luisterend oor." Terugkijkend naar vroeger en nu, zie je toch wel wat verschillen." vertellen ze."Vroeger was er meer saamhorigheid op de straat, iedereen kende elkaar. Sinds de komst van de BIZ, de ondernemersvereniging van Tegelen, is de betrokkenheid zeker weer groter! Een hele positieve ontwikkeling voor Tegelen." Marly en Kees zijn beide betrokken bij de BIZ. Kees als bestuurslid en commissie PR/Marketing en Marly bij diverse activiteiten. Hun hart ligt écht op de Kerkstraat.

This image for Image Layouts addon

Het Tegels hart van
De Drie Kronen

Wanneer je De Drie Kronen binnenloopt voel je direct de gezelligheid. De sfeervolle woonwinkel vol unieke producten. Zo vind je er onder andere stoere woonaccessoires, schattige babycollecties, heerlijke tapparfum, Oud Hollands snoep en bijzondere cadeautjes in het Tegels dialect. 
"Het hebben van een eigen winkel is altijd mijn passie en droom geweest. Ik riep het al toen ik 18 was, op mijn 50e kreeg ik die kans." zegt Nicole."Het begon als hobby, ik struinde markten af om dit weer te verkopen. Toen ik een vergunning wilde aanvragen om te verkopen vanuit mijn garage, kreeg ik die niet. Ik moest naar het centrum van Tegelen. De beste beslissing ooit!  Ik groeide al snel uit mijn jasje, en de rommelmarkt aanwinsten maakte plaats voor echte leveranciers met prachtige producten. 
Ik zou niet meer weg willen uit Tegelen centrum. Het is altijd gezellig en door het kleinschalige ken je veel mensen bij gezicht en naam. In 5 jaar bouw je een hele fijne klantenkring op. Dat is waar ik het voor doe. Het praatje met de mensen, het luisterend oor zijn. Je bouwt echt een band op en leert klanten goed kennen. Zo hoeven sommige hier maar binnen te lopen en ik weet al precies waar ze voor komen haha."
This image for Image Layouts addon

Het Tegels hart van
Slijterij Teeuwen

In Tegelen centrum vind je Slijterij Teeuwen, de sfeervolle speciaalzaak met een unieke en ruim assortiment. Je stelt hier zelf je bierpakket samen vol smaakvolle speciaalbiertjes, maar vindt hier ook die ene bijzondere fles whisky en nog veel meer.
Vol plezier en passie openen Chris en Ellen de deuren op de Kerkstraat, ook al is ondernemen in Tegelen ze niet vreemd.“We zijn begonnen op de Industriestraat. Dit was eigenlijk altijd prima maar nu we in het centrum zitten merk je wel echt verschil. Het is hier veel leuker en gezelliger. Voorbijgangers lopen gezellig even de winkel binnen en natuurlijk het contact onderling met de andere ondernemers.” 
Met Chris als Tegelse en Ellen als Venlose was een winkel in Tegelen misschien niet vanzelfsprekend.“Toch zie ik de winkel nergens anders dan in Tegelen” zegt Ellen. Het is wat kleinschaliger dan Venlo maar dat is direct ook de charme. We merken ook dat Tegelen steeds meer aantrekt, er liggen mooie plannen en er komen steeds meer winkels bij.” 

100MHz Computer Service

Het Tegels hart van
100MHz Computer Service

Na 16 jaar 100MHz in Belfeld, opende Ruud en Andrea nu alweer 3 jaar geleden hun deuren in Tegelen.“Onze fijne klantenkring is wat het ondernemen zo leukt maakt. Deze blijft groeien en sinds we in Tegelen zitten, komen er ook steeds meer klanten vanuit andere regio’s.
In Belfeld zaten we aan een drukke straat. Nu zie je winkelend publiek en komen mensen even binnen voor een praatje of om te vragen wanneer we bijvoorbeeld producten binnenkrijgen. Dat was eerder niet, zo ben je toch meer onderdeel van het centrum. Daarnaast is het gewoon ontzettend gezellig in het centrum. Met zaterdags de markt met de kraampjes voor de deur en het onderlinge contact met de andere ondernemers.” 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur t/m 20.00 uur

Zaterdag
08.00 uur t/m 17.00 uur

Koopavond donderdag tot 20.00 uur

*openingstijden kunnen per winkel verschillen

Geldautomaten:

geldmaat logo

 

Waarom Tegelen?

Gratis Parkeren
Goed bereikbaar via A73 en N271
Gezellige en ontspannen sfeer
Op zaterdag grote weekmarkt
Veel activiteiten

Tegelen is goed bereikbaar!

Bekijk route en parkeergelegenheid

Weekmarkt

Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

weekmarkt