Koop lokaal in Tegelen!

Koop-lokaal-campagne voor Groot-Venlo

 

Op vrijdag 18 september start de campagne ‘Koop lokaal, het nieuwe normaal’ die consumenten uit de verschillende Venlose stadsdelen moet verleiden bij lokale ondernemers te kopen. Via social media, een nieuwe website, posters en advertenties wordt lokaal shoppen gepromoot. De campagne is een initiatief van Venlo Partners, BIZ Tegelen en Taskforce Blerick en wordt ondersteund door de gemeente Venlo.

Moeilijke tijden voor de lokale winkel

Een groot deel van de Venlose retailers heeft vanwege de coronacrisis een moeilijke tijd achter de rug. Sommigen van hen verkeren nog steeds in zwaar weer. Door de handen ineen te slaan, willen de initiatiefnemers consumenten uit de regio stimuleren om zoveel mogelijk lokaal te kopen, zowel online als offline. Dit draagt direct bij aan de omzet van lokale ondernemers en indirect aan het behoud van de winkelstraten in de gemeente Venlo. Bovendien geven lokale ondernemers – in tegenstelling tot landelijke of internationale bedrijven - hun geld ook weer lokaal uit, bijvoorbeeld als sponsor van verenigingen. Zo levert lokaal uitgegeven geld ook een bijdrage aan het functioneren van de gemeenschap als geheel.

 

Feestdagen in aantocht
Wethouder Erwin Boom: “De winkelstraten van de verschillende Venlose stadsdelen maken onze gemeente levendig en daarmee aantrekkelijk. Dit willen we graag zo houden, maar daarvoor is hulp nodig van lokale consumenten. De eerste stap hierin is bewustwording over het belang van lokaal kopen. Met de feestdagen in aantocht is dit het perfecte moment om aandacht te vragen voor de plaatselijke schoenenzaak, opticien, drogisterij, kledingwinkel, woonwinkel en alle andere ondernemers om de hoek. Wij dragen daar als gemeente graag aan bij.”

 

Lokaal winkelen kan zowel online als offline
Met de campagne zetten de initiatiefnemers niet alleen in op de fysieke winkel: “Veel consumenten kopen tegenwoordig ook online, maar realiseren zich onvoldoende dat dat ook heel goed lokaal kan. De meeste winkels hebben een webshop en kunnen vaak sneller leveren dan de internetgiganten. Zo kun je ook online bijdragen aan de lokale economie en de fysieke winkel”, aldus Werner Schins, centrummanager van Tegelen “Als het ons collectief lukt om deze beweging in gang te zetten, zorgen we er samen voor dat onze lokale winkels én onze winkelstraten blijven bestaan.”

De website www.venlokooptlokaal.nl is vanaf vrijdag 18 september te bezoeken.

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

medemogelijkgemaakt

“Shoppen in Tegelen is voor mij een uitje”Lees het verhaal...

“Ik oriënteer me vaak online maar koop uiteindelijk lokaal”

Lees het verhaal....

“In Venlo hebben ze de coolste Dino’s. RRRRAAAAWWWWW”

Lees het verhaal....

“Beauty producten wil ik eerst zien en voelen”

Lees het verhaal....

“Kleding shoppen doe ik het liefst om de hoek
maar net zo makkelijk online”

Lees het verhaal....

“Van stripboeken krijg ik nooit genoeg!”

Lees het verhaal....

“Er zijn in Tegelen prachtige lokale
speciaalzaken te vinden”

Lees het verhaal....

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur t/m 20.00 uur

Zaterdag
08.00 uur t/m 17.00 uur

Koopavond donderdag tot 20.00 uur

*openingstijden kunnen per winkel verschillen

Geldautomaten:

geldmaat logo

 

Waarom Tegelen?

Gratis Parkeren
Goed bereikbaar via A73 en N271
Gezellige en ontspannen sfeer
Op zaterdag grote weekmarkt
Veel activiteiten

Tegelen is goed bereikbaar!

Bekijk route en parkeergelegenheid

Weekmarkt

Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

weekmarkt