Tegels hart van

  Het Tegels hart van
  Friture Bronkhorst

  In de zomer van 1985 heeft mijn opa, Jack Bronkhorst, de frietkraam van Sjraar Aarssen overgenomen. Op 1 juli begon opa Jack, samen met mijn oma Ria, Friture Bronkhorst. Op 1 januari ’86 is pap, Eric Bronkhorst, gestart met werken bij Friture Bronkhorst . Na 11 jaar lang samen te hebben gewerkt, heeft pap samen met mam in januari ’97 de frietkraam overgenomen van opa. Samen met zijn vast personeel stond hij dag in dag uit in de kraam. Wij zijn er dan ook heel trots op dat, Hans, Peter en Antoinette bekenden gezichten zijn geworden in de kraam. Vroeger was de frietkraam een echte keet, maar in 2014 hebben we deze afgebroken en is er een nieuwe moderne kraam gebouwd die op 2 juni feestelijk is geopend door burgemeester Scholten.
  13 jaar geleden ben ik begonnen met werken in de frietkraam als voorbakker. In 2018 ben ik samen met Ivo begonnen met de verkoop. En sinds vorig jaar ben ik bij pap in het bedrijf gestapt. Ik ben trots dat ik deze traditie mag voortzetten als 3e generatie Bronkhorst.
  Friture Bronkhorst staat bekend om de verse friet, die ouderwets in een puntzak wordt geserveerd. Inmiddels is ‘frietje van de mert’ een begrip geworden in Tegelen en omstreken. Klanten door heel het land (en buurlanden) weten ons te vinden en keren regelmatig terug om bij ons een frietje te halen en deze vervolgens heerlijk in de auto of op ons terras naar binnen te smikkelen.
  Ik hoop nog vele jaren friet te mogen verkopen waarbij ik alle klanten met een lach kan verwelkomen.
  Liefs,
  Aileen Bronkhorst

  Het Tegels hart van
  Hairsalon Botan

  Hier staat hij, samen met zijn vader, voor de zaak in Tegelen. Altijd goedlachs, vriendelijk en in voor een praatje.
  Botan staat bekend om zijn gastvrijheid , in zijn salon kun je terecht voor de stoerste en leukste kapsels voor dames, heren én kinderen.
  "We zitten op een heel leuk plekje midden op de Kerkstraat, waar we heel veel gezellige klanten in de stoel krijgen. We werken hard en ook als je geen afspraak heb gemaakt kunnen we je vaak toch nog snel inplannen. En.. wachten is bij ons heel gezellig hoor!"

  Het Tegels hart van
  Alles in huis

  Iedere ochtend staat Brigitte om 07.00 uur bij de groothandel voor de meest verse en mooie bloemen . Vol passie opent ze maar een paar uur later de deuren van Woonwinkel Alles in huis. De plek waar kleurrijke bloemen en trendy woonaccessoires samenkomen. 
  “Een van de leukste dingen aan de winkel vind ik dat klanten bij ons, zelf hun boeket naar wens kunnen samenstellen. Alle bloemen zijn los verkrijgbaar, zij geven aan wat ze erin willen en een paar minuten later hebben ze hun unieke boeket. Altijd weer een kleurrijke verrassing, ook voor mijzelf! Maar ook de workshops vind ik heerlijk om te doen. Mensen kunnen een workshop kiezen óf kunnen zelf aangeven wat ze willen leren.” 
  “Naast bloemen hebben we echt van alles voor in huis. We vullen de winkel graag met leuke dingen. Waar mensen inspiratie van op kunnen doen, en creatief aan de slag kunnen. Dat is wel de insteek van de winkel. Ik blijf we zeggen maar ik bedoel ik”. Zegt Brigitte lachend.“In 2016 ben ik de winkel samen begonnen met mijn zus. Toen zei stopte ben ik gaan nadenken of de oude locatie buiten het centrum nog wel geschikt was. Ik ben toen verhuisd naar deze locatie op de Kerkstraat, en heb er geen seconde spijt van gehad. Je hebt veel collega-ondernemers om je heen, en je bent veel meer betrokken dan voorheen.” 
  Ook lopen er sinds die overstap meer klanten naar binnen. Ik zit nu direct in de loop, dus mensen komen eerder nieuwsgierig naar binnen wandelen dan voorheen. Dat is super gezellig! Het is een onwijs leuke variatie van klanten. Mensen die net samen gaan wonen, wat oudere mensen die hun huis opnieuw inrichten, inwoners uit Tegelen maar ook steeds meer van buitenaf. 
  De Gastronoom

  Het Tegels hart van
  Re-play Speelgoed

  Op de Kerkstraat vind je Re-play Speelgoed. Niet zomaar een speelgoedwinkel, maar een tweedehands speelgoedwinkel. Wist je dat Debbie nog vrijwilligers zoekt?
  "Voor een klein bedrag vind je hier o.a. de leukste puzzels, spellen, knuffels én kleine onderdelen en puzzelstukjes met houten knopjes. Hiermee maak je jouw spel of puzzel weer compleet." 
  “Als echte Tegelse vind ik het heerlijk om hier te zitten met Re-play. De leuke praatjes met de vrolijke klanten, de blije kindjes en al het speelgoed dat ingeleverd wordt én een nieuw leven krijgen. Er komt hier een leuke mix van vaste klanten en nieuwe voorbijgangers. Zelfs vaste klanten die hier altijd langskomen wanneer ze tijdens de vakantie op de camping in de buurt staan.” “Er zijn ook nog steeds mensen die vragen of ik hier pas zit haha.” zegt Debbie lachend.“Ik snap dat wel, want de winkel is niet altijd open. Ik werk namelijk ook nog 3 dagen in de kinderopvang. Wel zijn er vrijwilligers die zorgen dat we vaker open zijn. We zoeken trouwens nog vrijwilligers, dus mocht dat iemand leuk lijken! Het pand valt nu ook een stuk beter op, sinds kort hebben we namelijk een nieuw logo én een nieuwe website: www.replay-speelgoed.nl”
  “Re-play is eigenlijk begonnen toen ik een stukje kwijt was van een spel. Dat vond ik zo vervelend! In die tijd zag ik ook wat er allemaal werd weggegooid na de Koningsmarkt.Ik kon daar altijd al slecht tegen. Ik heb toen van alles meegenomen en thuis schoon- en compleet gemaakt. Dat gaf ik toen aan de speelgoedbank en aan ‘De Beestenboel’. 
  “Dat heb ik 3x gedaan na een Koningsmarkt, maar uiteindelijk was het zo veel dat zij het ook niet meer kwijt konden. Het idee begon toen om een loods te huren, maar na veel gesprekken ben ik uiteindelijk in het mooie centrum terecht gekomen! Ik kreeg een pand in bruikleen, ben toen nog 2 keer verhuisd en nu zit ik alweer een tijdje hier. Het liefst ga ik nooit meer weg uit het centrum!”
  De Gastronoom

  Het Tegels hart van
  Mooren naaimachines Tegelen

  Sinds een tijdje vind je Mooren Naaimachines Tegelen op de nieuwe locatie in Tegelen. De perfecte ligging en grote ramen van de Kerkstraat 28, zorgen voor een sprankelend nieuw hoofdstuk.
  “Vanaf het eerste dag in het nieuwe pand voel ik me helemaal op mijn plek.” zegt Tessa.”De ruimte is heerlijk en klanten kunnen echt in de winkel rondlopen. Sinds de verhuizing heb ik naast mijn vaste klanten, ook veel nieuwe klanten in de winkel. De oude locatie viel veel minder op, sommige vragen zelfs of dit een nieuwe winkel is haha. En dat te bedenken dat we al toch al een hele tijd meegaan” lacht Tessa. 
  “Pap en mam zijn de winkel 35 jaar geleden begonnen. Toen pap richting zijn pensioen ging moest ik een keuze gaan maken, de winkel overnemen of niet. Ik heb de stap genomen en heb er geen moment spijt van gehad. Pap en mam stapte langzaam terug en ik ging mijn eigen draai geven aan de winkel. Nieuwe producten toevoegen. Ook op digitaal vlak zijn er veel ontwikkelingen geweest. Er is veel gedigitaliseerd, er kwam een website, webshop en social media. 
  Toen mijn ouders allebei overleden stond ik er ‘alleen voor’. Zij waren mijn backups waar ik alles aan kon vragen. Dat maakte het extra spannend, maar ook dat is allemaal op z’n pootjes terecht gekomen. Door de winkel voort te zetten, voelt het alsof ze hier nog een beetje zijn. 
  Om iedere dag de deuren te openen in Tegelen is voor mij een feestje. De lokale en eigen mensen geeft een vertrouwd gevoel, de nieuwe klanten zorgen voor de verrassende frisse wind. Ik ben trots op Tegelen en zie mezelf nergens anders zitten dan hier. 
  De Gastronoom

  Het Tegels hart van
  De Gastronoom & Scoop ijs

  Al 24 jaar is De gastronoom een bekende naam in Tegelen centrum. Sinds vorig jaar komt Scoop-ijs daar als kers op het ijshoorntje bij! Paul Derks komt dan misschien uit Horst, maar in Tegelen ligt zijn hart.“ Ik hou van de beweging van de mensen in Tegelen.
  Ze weten me te vinden, we maken praatjes met elkaar en je weet wie ze zijn.
  De sfeer is zo gemoedelijk hier. Ik kom zelf van Horst en daar zijn ze meer van het bier.
  Hier kunnen ze iets meer genieten van de andere dingen zoals een lekker stukje vlaai en fijn eten.
  Ze waarderen het hier echt wanneer we een leuk bord eten serveren. Van alle mensen die hier komen, zijn 85% van de mensen vaste klanten.
  Als je toeristen hebt en het terras ziet er gezellig en vol uit, dan komen ze wel aan.
  Maar als ik iets fout doe bij die 85% vaste, dan komt de hele familie niet meer.
  Dat is best spannend! Ik maak het mezelf daarom ook altijd graag moeilijk, jezelf blijven verbeteren.” En met het blijven verbeteren was daar vorig jaar Scoop.“
  Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik dacht, ik wil er iets bij.
  Nieuwe energie! Nu heeft Scoop-IJs alweer haar 1e verjaardag gehad!
  Het hoort bij de Gastronoom maar Serena heeft hier vooral de leiding.
  En dat doet ze super! Ik ben dan ook zeker trots op hoe het gelopen is.
  Vroeger stond ik in de keuken te koken, en ondertussen alles te regelen.
  Dat was bijna niet te doen. Ik ben het meewerken toen ook gaan afbouwen en meer gaan managen. Vandaag ben ik iemand aan het inwerken, maar morgen neemt mijn team dat weer van mij over.
  Zo kan ik ook andere dingen doen, bijvoorbeeld met mijn zoon eropuit."

  Smeets schoenen

  Het Tegels hart van
  Smeets schoenen en lederwaren

  “Het ondernemen in Tegelen is me met de paplepel ingegoten. Ik zie mezelf nergens anders dan in Tegelen, un ech Tegels maedje hé!” zegt Marly van Smeets Schoenen - Lederwaren. Marly is geboren en getogen op de Kerkstraat, en heeft bijna altijd boven de winkel gewoond. Smeets Schoenen-Lederwaren bestaat inmiddels 69 jaar, waarvan Marly 40 jaar in de zaak staat en haar echtgenoot Kees 32 jaar. Samen met een prachtig team staan ze dagelijks (uitgezonderd maandag) voor hun klanten klaar!. Marly en Kees vinden het ondernemen heerlijk. De variatie ervan zoals het organiseren, het inkopen, collecties samenstellen, styling maar vooral ook het contact met de mensen.“Je bouwt toch een band op met elkaar, soms ken je elkaar al 40 jaar”. Marly en Kees zijn altijd in voor een praatje en luisterend oor." Terugkijkend naar vroeger en nu, zie je toch wel wat verschillen." vertellen ze."Vroeger was er meer saamhorigheid op de straat, iedereen kende elkaar. Sinds de komst van de BIZ, de ondernemersvereniging van Tegelen, is de betrokkenheid zeker weer groter! Een hele positieve ontwikkeling voor Tegelen." Marly en Kees zijn beide betrokken bij de BIZ. Kees als bestuurslid en commissie PR/Marketing en Marly bij diverse activiteiten. Hun hart ligt écht op de Kerkstraat.

  This image for Image Layouts addon

  Het Tegels hart van
  De Drie Kronen

  Wanneer je De Drie Kronen binnenloopt voel je direct de gezelligheid. De sfeervolle woonwinkel vol unieke producten. Zo vind je er onder andere stoere woonaccessoires, schattige babycollecties, heerlijke tapparfum, Oud Hollands snoep en bijzondere cadeautjes in het Tegels dialect. 
  "Het hebben van een eigen winkel is altijd mijn passie en droom geweest. Ik riep het al toen ik 18 was, op mijn 50e kreeg ik die kans." zegt Nicole."Het begon als hobby, ik struinde markten af om dit weer te verkopen. Toen ik een vergunning wilde aanvragen om te verkopen vanuit mijn garage, kreeg ik die niet. Ik moest naar het centrum van Tegelen. De beste beslissing ooit!  Ik groeide al snel uit mijn jasje, en de rommelmarkt aanwinsten maakte plaats voor echte leveranciers met prachtige producten. 
  Ik zou niet meer weg willen uit Tegelen centrum. Het is altijd gezellig en door het kleinschalige ken je veel mensen bij gezicht en naam. In 5 jaar bouw je een hele fijne klantenkring op. Dat is waar ik het voor doe. Het praatje met de mensen, het luisterend oor zijn. Je bouwt echt een band op en leert klanten goed kennen. Zo hoeven sommige hier maar binnen te lopen en ik weet al precies waar ze voor komen haha."
  This image for Image Layouts addon

  Het Tegels hart van
  Slijterij Teeuwen

  In Tegelen centrum vind je Slijterij Teeuwen, de sfeervolle speciaalzaak met een unieke en ruim assortiment. Je stelt hier zelf je bierpakket samen vol smaakvolle speciaalbiertjes, maar vindt hier ook die ene bijzondere fles whisky en nog veel meer.
  Vol plezier en passie openen Chris en Ellen de deuren op de Kerkstraat, ook al is ondernemen in Tegelen ze niet vreemd.“We zijn begonnen op de Industriestraat. Dit was eigenlijk altijd prima maar nu we in het centrum zitten merk je wel echt verschil. Het is hier veel leuker en gezelliger. Voorbijgangers lopen gezellig even de winkel binnen en natuurlijk het contact onderling met de andere ondernemers.” 
  Met Chris als Tegelse en Ellen als Venlose was een winkel in Tegelen misschien niet vanzelfsprekend.“Toch zie ik de winkel nergens anders dan in Tegelen” zegt Ellen. Het is wat kleinschaliger dan Venlo maar dat is direct ook de charme. We merken ook dat Tegelen steeds meer aantrekt, er liggen mooie plannen en er komen steeds meer winkels bij.” 

  100MHz Computer Service

  Het Tegels hart van
  100MHz Computer Service

  Na 16 jaar 100MHz in Belfeld, opende Ruud en Andrea nu alweer 3 jaar geleden hun deuren in Tegelen.“Onze fijne klantenkring is wat het ondernemen zo leukt maakt. Deze blijft groeien en sinds we in Tegelen zitten, komen er ook steeds meer klanten vanuit andere regio’s.
  In Belfeld zaten we aan een drukke straat. Nu zie je winkelend publiek en komen mensen even binnen voor een praatje of om te vragen wanneer we bijvoorbeeld producten binnenkrijgen. Dat was eerder niet, zo ben je toch meer onderdeel van het centrum. Daarnaast is het gewoon ontzettend gezellig in het centrum. Met zaterdags de markt met de kraampjes voor de deur en het onderlinge contact met de andere ondernemers.” 

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 uur t/m 20.00 uur

  Zaterdag
  08.00 uur t/m 17.00 uur

  *openingstijden kunnen per winkel verschillen

  Geldautomaten:

  geldmaat logo

  Waarom Tegelen?

  Gratis Parkeren
  Goed bereikbaar via A73 en N271
  Gezellige en ontspannen sfeer
  Op zaterdag grote weekmarkt
  Veel activiteiten

  Tegelen is goed bereikbaar!

  Bekijk route en parkeergelegenheid

  Weekmarkt

  Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

  weekmarkt