Van de centrummanager

  Nieuws uit het centrum

  Centrummanager Werner praat je bij over alles wat er speelt in en rondom ons Tegelse Centrum:

  Zaterdag 10 september heeft er een curiosamarkt in de Kerkstraat plaatsgevonden. Het aantal marktkramen was beperkt, maar toch was het gezellig druk en kwamen er ook meerdere bezoekers en koopjesjagers uit de regio en zelfs Duitsland naar ons centrum.
  De weersvoorspellingen waren somber hetgeen voor diverse marktooplui de reden was om op het laatste moment af te zeggen. Alleen als we in 2023 een beter gevulde Kerkstraat kunnen realiseren, zal deze markt nogmaals op de evenementenagenda komen te staan.

  De plannen voor het Gemeentehuis zijn in een afrondende fase beland. De noodzakelijke vergunningen zijn bij de Gemeente Venlo ingediend en in het monumentale Gemeentehuis zal een daghoreca met terras komen. Als alles volgens plan verloopt zullen de werkzaamheden in 2023 van start gaan.

  De rondreizende platenbeurs verhuist van Venlo naar Tegelen. Vanaf 2023 zal deze platenbeurs van Robbie’s Records neerstrijken in Tegelen. Het plan is om op 3 zaterdagen; 29 april, 24 juni en 26 augustus, op het Wilhelminaplein tegelijkertijd met de weekmarkt deze beurs te houden. Binnenkort meer hier over.

  Centrummanager Werner praat je bij over alles wat er speelt in en rondom ons Tegelse Centrum:

  Afgelopen donderdag 21 juli vond traditiegetrouw de jaarlijkse Zomermarkt als start van de zomervakantie in ons centrum plaats. De weergoden waren ons niet goed gezind op deze dag, maar toch zijn er een aantal bezoekers tussen de buien door een bezoek komen brengen.
  De straatartiesten en live muziek zorgden voor de juiste sfeer ondanks de niet geprogrammeerde regen.

  In september en december vinden nog 2 evenementen plaats: een curiosa markt en een wintersfeermarkt. Binnenkort meer hier over.

  De paraplu's hebben al enkele voorjaarsstormen moeten doorstaan en onlangs zijn de beschadigde plu's vervangen. Na de zomervakantie zullen de paraplu's plaats gaan maken voor een nieuwe straatdecoratie.

  Bovendien zal wethouder Erwin Boom op 4 augustus het "bankjesproject" onthullen. In samenwerking met PSW wordt de Kerkstraat kleurig opgefleurd. Hoe? Dat blijft nog even een verrassing..

  Hoe staat 't met de in 2021 gepresenteerde visie inrichting openbare ruimte centrum Tegelen?
  Momenteel wordt deze visie uitgewerkt tot een plan van aanpak en zal in het najaar door de Gemeente Venlo worden gepresenteerd. Na goedkeuring door de Gemeenteraad in november zal de uitvoering in 2023 starten. Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden over de voortgang van dit ingrijpende project.


  Tegelen is vol in beweging! Centrummanager Werner vertelt wat er speelt in en rondom ons centrum. Lees je mee?

  Binnenkort gaan we ons centrum nog meer opfleuren! Er komen 16 houten zitbankjes bij de ingang van diverse winkels en horecazaken. Deze bankjes worden op dit moment creatief onder handen genomen door verschillende cliënten van PSW. Elk bankje heeft een uniek karakter dat verwijst naar de desbetreffende winkel of onderneming. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Venlo.

  De traditionele zomermarkt staat weer voor de deur en is dit jaar op donderdag 21 juli van 12.00 tot 20.00 uur. Struin over de gezellige braderie met voor elk wat wils, en laat je in een vakantiestemming brengen door de verschillende straatartiesten en zomerse deuntjes.

  In september en december staan nog 2 mooie evenementen gepland maar daarover meer in de volgende update(s).
  Begin juli worden de bestaande fietsstallingen vervangen door nieuwe ‘fietsnietjes’. Deze fietsstallingen zijn perfect om met een extra slotketting je (e-)bikes aan het “fietsnietje” te bevestigen.

  Namens de BIZ Centrum Tegelen wens ik iedereen een mooie en zonnige vakantie, en weer tot gauw in ons mooie centrum.
  Werner Schins
  Centrummanager BIZ Centrum Tegelen


  Tegelen is vol in ontwikkeling! Centrummanager Werner vertelt wat er speelt in en rondom ons centrum. Lees je mee?

  We zijn klaar om het voorjaar in ons centrum te verwelkomen.
  De weersvooruitzichten zijn na een stormachtig dipje weer veelbelovend en de paraplu’s zijn na enkele dagen afwezigheid weer opgehangen.
  We hebben enorm veel positieve reacties op deze straatdecoratie gekregen.
  Zelfs de Stadsomroep Venlo heeft er een korte reportage (in de regen, hoe toepasselijk!) van uitgezonden.
  We hopen dat de plu’s deze zomer zonder storm kunnen blijven hangen. ☂️
  De Paasactie van zaterdag 16 april is meer dan geslaagd! ???? Bedankt voor jullie bezoek, wij hebben genoten!
  Er staan nog meer leuke evenementen gepland in de komende maanden.
  Zo worden de moeders op zaterdag 7 mei traditiegetrouw verwelkomt met een plantje voor Moederdag.
  En gaat woensdag 27 april het dak eraf tijdens Koningsdag. Houd onze sociale media kanalen goed in de gaten.


  Tegelen is vol in ontwikkeling! Centrummanager Werner vertelt wat er speelt in en rondom ons centrum. Lees je mee?

  Evenementen 2022
  Er zijn slechts 2 reacties gekomen om mijn eerdere oproep. Hierin vroeg ik om leuke, creatieve, nieuwe, unieke ideeën aan te leveren voor een nieuw (maandelijks) evenement op de zaterdag.
  We verlengen daarom de inzendtermijn tot 1 april 2022. Ook aanvullende ideeën voor bestaande evenementen zoals de Koningsmarkt op 27 april en de traditionele Zomermarkt op 21 juli zijn welkom. De 3 leukste voorstellen worden met een mooie prijs beloond. 
  Stuur je reactie en idee.


  Gemeenteraadsverkiezingen
  Op 16 maart 2022 mogen we onze stem uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad. Jouw stem is heel belangrijk, vooral nu na bijna 4 jaar van plannen, onderhandelen en verbinden met diverse politieke partijen over de toekomst van ons centrum. 
  Er moet in de komende raadsperiode doorgepakt gaan worden. Denk aan de bouw Martinushof, verbouwing Gemeentehuis en de herinrichting van het centrum. Allemaal belangrijke projecten die van start gaan, en waarbij de nieuwe gemeenteraad een belangrijke stem in heeft.
  Er zijn in totaal 39 raadszetels te vergeven en het aantal deelnemende politieke partijen in Groot Venlo is met 2 gestegen naar 11. De SP doet in 2022 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Voorjaar in de kerkstraat
  Binnenkort gaan we de Kerkstraat op een feestelijke manier aankleden om het voorjaar een extra kleurrijk tintje te geven. Wat dit is, blijft nog even een verrassing. 


  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 uur t/m 20.00 uur

  Zaterdag
  08.00 uur t/m 17.00 uur

  *openingstijden kunnen per winkel verschillen

  Geldautomaten:

  geldmaat logo

  Waarom Tegelen?

  Gratis Parkeren
  Goed bereikbaar via A73 en N271
  Gezellige en ontspannen sfeer
  Op zaterdag grote weekmarkt
  Veel activiteiten

  Tegelen is goed bereikbaar!

  Bekijk route en parkeergelegenheid

  Weekmarkt

  Iedere zaterdag in het centrum van Tegelen van 10.00 tot 16.00 uur op het Wilhelminaplein

  weekmarkt